top of page
Search

005 | Lizzy Bakker & Robert Visscher (NEMO)

In aflevering 5 ga ik op bezoek bij De Studio van NEMO in Amsterdam. Expo-ontwerper Lizzy Bakker leidt me rond. En Robert Visscher, hoofdredacteur bij NEMO Kennislink, geeft tips over praten met journalisten.Beluister de aflevering hier!
Kleine correctie

Of niet. Want toen ik Robert midden juni interviewde was hij nog gewoon journalist bij NEMO Kennislink, zoals ik hem ook introduceer. Maar intussen mag hij zichzelf ook hoofdredacteur noemen. Proficiat, Robert!


Dit is SchiermonnikoogDit is een witte kwikstaart

Zelf een tattoo van iets wetenschappelijks? Laat het me dan weten via het contactformulier onderaan deze link.


Dit moet je zien

Ik moet zeggen: twee gasten interviewen voor één podcast, ik vind het wel wat. Want dat betekent ook dat je twee keer zoveel kijk-, lees- en luistertips krijgt. Enjoy!

Energy Junkies in De Studio (Foto DigiDaan)

Deze tip spreekt voor zich. Ga zeker en vast de tentoonstelling checken. Om de week organiseert De Studio ook lezingen of workshops op donderdagavond.


Robert: "Dit museum is heel interactief gemaakt met hele mooie, persoonlijke verhalen. Het is heel mooi aangepakt. Toen ik er was, was ik de enige en dat vond ik heel jammer."Historisch museum Den Briel in Brielle


Insterstellar

Robert: "De Aarde is onleefbaar geworden, dus ze moeten op zoek naar een andere planeet. Er zit mooie wetenschap in, want er zit een wormgat en een zwart gat in. En dat leidde ook weer tot wetenschappelijke publicaties. Ik vond die mix van fictie en echte wetenschap heel interessant."


Dit is het fragmentje waar Robert het over had in de podcast:

Robert: "Hier staat een hele indrukwekkende potvispenis die er bizar groot uit ziet."

Ik heb er niet meteen een foto van gevonden, dus je zal zelf eens op bezoek moeten gaan.


Black Mirror

Lizzy: "Dit is een voorbeeld waarbij je niet alleen de wetenschappelijke ziet, maar ook de impact."

Science Gallery Dublin

Lizzy: "De combinatie kunst en wetenschap is heel erg tof."

Deze Science Gallery is helaas permanent gesloten sinds begin dit jaar. Maar zoals Lizzy al zei, zijn er verschillende over de hele wereld (London, Melbourne,...). Meer info vind je hier.


Yuval Noah Harari - Sapiens & Homo Deus

Lizzy: "Deze boeken vertellen ons waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan. Die denkwijze gebruik ik nog steeds bij het maken van tentoonstellingen."


72 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


  • RSS
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page