top of page
Search

002 | Ionica Smeets

Ze is hoogleraar wetenschapscommunicatie en de go-to persoon voor heldere praatjes over wiskunde. Ionica Smeets mag niet ontbreken in deze podcast en dus sprak ik haar op het Etmaal van de Communicatiewetenschap in Brussel. Dit zijn haar tips!

Beluister de aflevering hier, mocht je dat nog niet gedaan hebben.
Prince >>> De Beatles

Zelf coverde ik ooit Purple Rain om uit te leggen waarom we beter klinken als we samen zingen dan alleen. Ionica leerde dan weer alles over logisch redeneren dankzij Prince en zijn biografie. Want Prince mag dan wel meer concerten op z'n palmares hebben dan de Beatles. Tegen Paul McCartney alleen kan hij niet op.


Rekenen voor je leven

Een heerlijk boek over relevante rekenproblemen. Geschreven samen met jeugdauteur Edward van de Vendel en met illustraties van Floor de Goede. En bekroond met de Zilveren Griffel en het Bronzen Penseel. Maar toch was het geen evidentie om het boek te maken, vertelt Ionica Smeets in deze aflevering. Kort gezegd: wil je een kinderboek schrijven over wetenschap? Doe het niet, ontsnap nu het nog kan! (Maar niet heus.)


Dit moet je horen!

Ionica zelf kan je natuurlijk regelmatig aan het werk zien. Zoals in de filmpjes die ze onlangs maakte met Diederik Jekel voor SchoolTV. Of in dit gesprek over wetenschapscommunicatie tijdens haar verblijf als gasthoogleraar in Heidelberg. Je kan ook al haar boeken lezen. Maar bovenal was ik benieuwd naar wat Ionica zélf leuk vindt.

"Dit was een van de laatste dingen waar ik zelf stikjaloers op was."


"Van meta Boter Kaas en Eieren tot kwantumgalgje. Dit boek is totaal krankzinnig."


"Hannah Fry is zo menselijk. Je gelooft haar helemaal als persoon."
125 views0 comments

Recent Posts

See All

Σχόλια


  • RSS
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page