top of page
Search

003 | Julie De Smedt

Updated: Sep 26, 2022

Voor wie doen we het allemaal, dat praten over wetenschap? En nog belangrijker: waar zitten die mensen dan? Julie De Smedt legt het uit in deze aflevering. Ze geeft scicomm-advies aan onderzoekers, is een expert in communiceren met beleidsmakers én ze is ook de eigenaar van www.wetenschapscommunicator.be.Beluister de aflevering hieronder!
Nieuwsmonitor

De passie voor communicatie en beleid kwam er voor Julie tijdens haar doctoraat. Daar werkte ze aan de Nieuwsmonitor: een wetenschappelijk rapport over een actueel topic in de Vlaamse media. Die topics zijn o.a. criminaliteit, nieuwsbeleving van jongeren of verkiezingscampagnes. Meer info vind je hier.


Verbeter de wereld met je onderzoek

Julie organiseert een opleidingstraject met online video's en workshops. Het doel: jouw onderzoek delen met de hele wereld. Meer weten? Check dan dit linkje.


Hebben muggen pijn?

Al op jonge leeftijd was Julie bezig met de grote levensvragen. Of insecten pijn hebben bijvoorbeeld. Het experiment dat ze als kind opstelde, gaf geen uitsluitsel. Maar dit artikel misschien wel.Dit moet je zien


Kurzgesagt - in a nutshell

"Het gaat heel snel: je kan niets anders doen terwijl je kijkt."


GUM (Gents Universiteitsmuseum)

"Dit is het. Dit ís het. Hoe er gecommuniceerd moet worden over wetenschap. Niet chronologisch, maar met thema's zoals chaos, twijfel en verwondering. Wetenschap als proces wordt heel hard naar voor gebracht, in plaats van wetenschap als resultaat."

Meer info op gum.gent.


68 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


  • RSS
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page